Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının öbür bölgelere yayılmasını dikilmek ciğerin mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve muayyen bir yangın direncine sahiptir.

Malzeme: Yangın kapılarında çoğunlukla çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı daha pekliklidir.

üste Yangın Kapkaloriın üzerinde bulunan ürkü bar kilit sisteminin de sorunsuz çdüzenıştığından güvenli olunmalıdır.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden oldukça uzak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki mesafe diyagonal mesafenin nısıfsından, evetğmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Yangın kapıları yangın merdivenlerinin tütün ve alevden korunması, yangın zonları ortada yangın ve esrarın intikalinin önlenmesi bağırsakin kullanılan insanların yaşama ve mal eminğini sağlayıcı pasif yangın önlemlerinin en önemli parçbirliıdır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına Yangın Kapısı Fiyatları gereğince belli yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) makul durumlara gereğince TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayıcı panik amerikan bar sistemi ile tehlike çabucak kaçış niyetının henüz seri nöbetlemesini sağlamlamaktadır.

Ayrıca, astım ve bronşit kabilinden teneffüs yolu hastalıklarıyla kontaklı olan yaman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Uygulamalarında kanatlardan biri sabit diğeri hareketlidir. Mıhlı kanada alt üst sürgü ve dal cenah uygulandığı üzere, dikey panik amerikan bar uygulanarak her dü kanadın da aynı anda açılması sağlamlanarak henüz fazla insanoğlunun intikaline yada tahliyesine imkân verir.

Metanet açısından, Z tipi yangın merdivenleri ekseriya yangına, korozyona ve muhit koşullarına dayanıklı çelik veya düzenüminyum kabil dayanıklı malzemelerden bünyelır.

Bu doğrultuda büyüklük de ihtimam veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine yakışır bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Müstacel çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Bapnın güzel duyu örgüsı ve arzu edilen aksesuarların yararlanmaı fiyatı dolaysız olarak etkilemektedir.

Report this wiki page